Heb jij droog haar dan is de kans groot dat jij veel last hebt van klitten. Klitten zijn niet ideaal voor jouw haar en voor jouw extensions. Het tast namelijk jouw haar aan. Wil jij gebruik maken van kwalitatieve tape extensions? Dan moet je wel voor een goede haarverzorging zorgen. De tape extensions zijn makkelijk te bevestigen en zo kan jij gemakkelijk de look creëren die jij wilt. Voorkom klitten, hitte-apparaten en zonnestralen. Lees het artikel verder om erachter te komen hoe jij klitten in jouw haar kan voorkomen. 

Borstel het haar zorgvuldig

Borstelen zorgt ervoor dat het haar en de hoofdhuid gereinigd wordt. Het verwijdert oude haartjes, dode huidcellen, chemische producten en andere restjes die in jouw haar achter kunnen blijven. Als je jouw haar niet regelmatig borstelt, krijgen bacteriën de vrije loop waardoor poriën en haarvaatjes verstopt raken. Borstel jouw haar dus regelmatig door. Tijdens het borstelen is het belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. Als je extensions hebt, moet je ook niet te hard gaan borstelen, maar je hoeft er zeker niet bang voor zijn dat jij de extensions eruit borstelt. Klitten ontstaan doordat de haarschubben open staan. Zo raken de haren makkelijk in elkaar verstrikt. Heb je klitten in je haar, dan borstel je het ook gemakkelijker uit. Hoe langer haar je hebt, hoe meer kans je hebt op klitten. Je kamt klitten het best uit door onderaan het haar te beginnen en zorgvuldig naar boven te werken. 

Slaap met jouw haar vast

Tijdens het slapen beweeg je veel. Je ligt dan ook op jouw haar als het los zit en zo krijg je meer kans op klitten. Door het haar vast te dragen voorkom je wrijving tussen jouw haar en het kussen. Het is dus niet verstandig om met los haar te slapen. Door met jouw haar vast te slapen, voorkom je beschadiging. Je kan het best ervoor kiezen om jouw haar in een vlecht te doen. Draai het elastiekje ook niet te strak om het haar heen. Hierdoor krijg je geen spanning op je haar. 

Maak gebruik van anti-klit producten

Er bestaan een hoop anti-klit sprays voor je haar. Door deze spray kan jij jouw haar gemakkelijk uit borstelen wanneer je last hebt van klitten. Dit is de ideale manier om jouw haar weer gemakkelijk klitvrij te maken. Het borstelen van jouw haar zal ook wat makkelijker gaan. Je kan de spray op alle types haar gebruiken. je kan de anti-klit spray gebruiken op nat of handdoekdroog haar. Wrijf jouw haar ook niet droog met een handdoek want hierdoor kan je klitten veroorzaken. Dep de handdoek in het haar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *